Hvad er funktionel træning?
Loading…

Funktionel træning - en træningsform for alle

Funktionel træning er en træningsform, som tager udgangspunkt i din egen krops naturlige bevægelser.

De træningsøvelser, som indgår i funktionel træning, er udarbejdet på en sådan måde, at det tilgodeser den menneskelige anatomi. 

Det betyder, at du har mindre risiko for at få skader, når du dyrker funktionel styrketræning, i forhold til traditionel træning. Funktionel træning er for alle, og det kræver ingen specifik grundform for at starte.

Et træningsprogram vil kunne tilrettelægges under hensyntagen til dig og dine udfordringer. Her er opmærksomheden på skader eller problematikker, som hæmmer dig.
Derfor kan du dyrke funktionel træning, selvom du har en nedsat bevægelighed eller måske en skade på din krop.

Hele ideen med funktionel træning er netop, at indrette træningen således, at den gør kroppen mere velfungerende på dens egne præmisser. 

Flere muskelgruppper

Træningsformen vil ramme flere muskelgruppper i en enkelt øvelse modsat traditionel styrketræning, som mange gange er rettet mod en enkelt muskelgruppe. Man vil derfor opnå en mere harmonisk træning, da alle muskler bruges.

I træningen vil din egen kropsvægt være den bærende vægtklods i øvelserne. Øvelserne vil bestå af hverdags bevægelser, som at bøje sig ned, strække sig eller lave forskellige former for hop.Det kan være du, har det lidt anstrengt når du skal sætte sig ind i bilen, kigge bagud, gå op ad trapper, løfte armene op over hovedet eller noget helt andet.

Balanceevne

Funktionel træning styrker også kroppens balanceevne, fordi øvelserne er sammensatte og kræver at kroppens muskler arbejder sammen, som de også gør i din dagligdag.


Hvis du sidder og tænker på om det er ligeså godt som traditionel styrketræning, så er svaret klart ja og så kan mange af øvelserne endda laves hjemme med minimalt udstyr.

Har du spørgsmål eller kommentarer til dette blogindlæg, så skal du endelig bare kontakte mig.

Jeg mener at træning og bevægelse er en super vigtig ting og et vigtigt område. Måske kan jeg også hjælpe dig.

Tak fordi du læste hertil 😊

mutatio

Siden bruger teknologier til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder:

  1. Nødvendige
  2. Statistik
  3. Marketing

Ved at klikke på "Accepter alle" giver du samtykke til disse formål. Du kan også vælge at tilpasse formålene.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage på denne side [nederst]

Nødvendige
Statistiske
Marketing
Afvis alle
Opdater samtykke