Kan en muskel være skyld i ”kontorholdningen”?
Loading…

Kan en muskel være skyld i ”kontorholdningen”?

Ahhh, det spænder og er ømt

Ahhh, det spænder og er ømt

Book tid

Sidder du i mange timer foran en computer eller blot ved et skrivebord? Har du gjort det i mange år? Kan du have svært ved at få armene op over hovedet?
Så synes jeg, du skal læse med her 😊

At sidde ved et skrivebord i mange timer, hver dag og hele året rundt, kan mærkes et eller andet sted i kroppen.

Der vil typisk ske det, at dine skuldre trækker fremad og samtidig nedad. Det giver en rundet ryg og kan resultere i ømme muskler i skuldre, nakke og den øvre ryg. Det kan også resultere i nedsat bevægelse i skulderen.

Men det kan heldigvis afhjælpes med en forholdsvis nem og lille øvelse. Den kan endda laves på kontoret 😊

Synderen til problemet er den muskel, der hedder Pectoralis minor. Det er en lille muskel, som sidder under vores store brystmuskel.

 

Pectoralis major - store brystmuskel Pectoralis minor - lille brystmuskel


Musklens funktion er netop at trække skulderen fremad og nedad, men det skal være når du har brug for det. Det har du ikke når du sidder ved et skrivebord.

Problemet er jo at vi mange gange glider ud på stolekanten, og krummer i vores lænd. Hvis vi nu satte os op med en lige ryg, vil det ikke ske. Ydermere kræver det en god styrke i vores core (mavemuskler), at blive siddende sådan i lang tid. Den styrke mangler vi ofte, derfor glider vi ud igen efter kort tid.

Det betyder, at musklen er overaktiv i de timer du sidder ved skrivebordet. Det bliver til rigtig mange timer i løbet af et år.


Kan jeg gøre noget for at afhjælpe at glide ud på stolekanten?


Jeps, det kan du 😊
Du kan prøve at sætte dig op i stolen med lige ryg. Bøj så benene ind under din stol. Du skal placere benene så langt tilbage under stolen som muligt. Det giver et holdepunkt, så du ikke bruger din core (mavemuskler) så meget.
Det vil dog være en rigtig god ide at styrke dine muskler i coren også.

Hvis du har et hæve/sænkebord, og du står op, skal du også her være opmærksom på, at du ikke falder sammen. Det giver samme problem, som at glide ud på stolekanten. Når du står op, har du i den grad brug for din core muskulatur.

Den kan trænes, uden at du behøver at investere i et fitness medlemskab, og de kan nemt styrkes hjemme. Det vil jeg gerne fortælle dig mere om, så kontakt mig her. Det er altid 100% uforpligtende.
Har du en virksomhed med kontoransatte, kommer jeg også rigtig gerne ud, og fortæller mere om det.

Rigtig mange danskere


Stort set alle danskere har mere eller mindre ondt i kontormusklen (Pectoralis minor), når man begynder at massere den.
Prøv lige på dig selv 😊

Du kan tage fat inde i armhulen med fingrene, undtagen tommeltotten. Den skal du trykke med på ydersiden af brystmusklen. Klem nu godt til.
OBS: Det gør nok ondt!

Udstræk den på to nemme måder

 

2 måder at udstrække på, som kan gøres på eks. kontoretHvis du kan du gøre det til en fast rutine at udstrække den, eks. lige før eller efter frokost, vil det være en super god ide. Det tager jo ikke mere en 2-3 minutter. Ikke nok med at du kan afhjælpe kontorholdningen, så får du også andre fordele ud af det. Den kan som sagt være skyld i mange ømme/strammer muskler andre steder på kroppen.

Kroppen hænger sammen


Din krop vil altid prøve at hjælpe dig bedst muligt, men det betyder også, at hvis en muskel er overaktiv, vil kroppen kompensere ved at benytte andre muskler. Men den muskel kroppen så henter hjælp fra, skal ikke bruges her som den primære funktion. Derfor bliver den også overaktiv og kan lede til ømhed. Så det bliver hurtigt en ond spiral.

Pas godt på din krop, du får ikke en ny 😊

mutatio

Siden bruger teknologier til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder:

  1. Nødvendige
  2. Statistik
  3. Marketing

Ved at klikke på "Accepter alle" giver du samtykke til disse formål. Du kan også vælge at tilpasse formålene.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage på denne side [nederst]

Nødvendige
Statistiske
Marketing
Afvis alle
Opdater samtykke