Nem ret på 30 min.
Blomkålstabouleh med rejer
Her er en nem og smagfuld ret, som alle kan lave, uden det kræver nogle specielle ingredienser.
Alt hvad du skal bruge, kan du købe i dit lokale supermarked.
Kronisk sund
Opskriften er taget fra bogen "Kronisk sund" af læge og forfatter Pia Norup.
Bogen kan eks. købes her: https://www.saxo.com/dk/kronisk-sund_pia-norup_indbundet_9788740050158
Bogens indhold er blevet brugt i tv programmet "Kan du spise dig rask" og tager udgangspunkt i autoimmune sygdomme.
Den indeholder opskrifter og planer for, hvordan man kan finde ud af, om nogle fødevarer er triggere for den autoimmune sygdom, og det viser sig mange gange er tilfældet.
Opskriften er super god, hvis du er i gang med et vægttab, og holder lidt styr på dit kalorie indtag.
Du får et lavt indtag af kalorier, samtidig med at du får din makrofordeling (kulhydrat, fedt og protein) i rette mængder for et måltid.
Opskriften nedenfor er for 2 personer, og der er rigeligt. Husk at drikke vand til😀
God fornøjelse og velbekomme 😀
Opskrift
Pr. portion 347 kcal.
- Kulhydrat: 29,6 g. pr. portion - 121,36 kcal.
- Protein: 30,25 g. pr. portion - 124 kcal.
- Fedt: 11,2 g. pr. portion - 101,9 kcal.
400 g. blomkål
200 g. broccoli
1 håndfuld frisk spinat
1 håndfuld persille
1 håndfuld mynteblade
Evt. 1 hånfuld friske koriander
1 skalotteløg
½ agurk
1 håndfuld mandler
1 dl. olivenolie
Saft og fintrevet skal af 1 øko. citron.
150 - 200 g. optøede rejer
Salt og peber
* Som supplement kan tilføjes et stk. groft brød.
Hak blomkål og broccoli helt fint med kniv eller i en foodprocessor. Hak spinaten og krydderurterne fint.
Pil skalotteløg og hak det så fint som muligt. Skær agurken i små tern og hak mandlerne.
Rør citronsaft og fintrevet citronskal i oliveolien i en i skål og vend grøntsagerne, krydderurter, mandler og rejer i.
Smag til med salt og peber.